ראש השנה: חריימה מרוקאית
- מתאים ל: 6-8 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לראש השנה: חריימה מרוקאית ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 6-8 פרוסות דג לחריימה
- מיץ לימון
- מלח
- צרור גדול כוסברה קצוצה
- פלפל אדום מתוק קצוץ
- 2 עגבניות בשלות פרוסות
- 3 שיני שום פרוסות
- כורוכום
- פלפל לבן
- ½ כוס שמן חמניות או קנולה
- כף פפריקה אדומה.
אופן ההכנה
משרים את פרוסות הדגים במיץ לימון ומלח למשך שעה.
מסננים מהנוזלים ומשרים במלח למשך שעה נוספת
שוטפים היטב את הדגים
בסיר רחב ושטוח, מפזרים כוסברה הפלפל אדום קצוצים. מעליהם מניחים את פרוסות העגבניות ומעליהן פרוסות הדגים ופרוסות השום.
מתבלים בכורכום, פלפל לבן, מכסים במעט מים ומביאים לרתיחה
מערבבים את הפריקה עם השמן ומניחים לה לשקוע לתחתית הכוס.
אחרי ½ שעה רתיחה עדינה בסיר סגור, מגלים את הדגים ויוצקים מעליהם את השמן. נזהרים שלא לצקת את אבקת הפפריקה ששקעה לתחתית הכוס.
יש הנוהגים להוסיף לחריימה כוס גרגרי חומוס מבושלים בנוסף לפלפל והכוסברה.
תגובות
-
מה זה דג לחריימה ?
t
(14/06/2006 05:23:00)
מה זה דג לחריימה ?ובבקשה אל תגידו לבקש בסופר דג לחריימה כי אני לא גרה בארץ כרגע.
-
דג לחריימה
מנהל
(14/06/2006 13:44:00)
מבירור שערכנו במסעדה טריפולטאית:
במקור היה נהוג להשתמש לחריימה בדג נסיכת הנילוס,
אבל כיוון שזה דג לא כל כך טעים, היום כבר מקובל יותר להכין חריימה עם דג בורי.
-
הכי טעים לוקוס
אלחנן
(14/07/2006 15:36:00)
חברה דג חריימה הכיט טעים זה דג לוקוס
-
חרימי רק עם לוקס
moshiko b
(02/12/2006 17:35:00)