מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > מתכון- קרפיון אפוי בשמנת

מתכון- קרפיון אפוי בשמנת

מתכון- קרפיון אפוי בשמנת

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למתכון- קרפיון אפוי בשמנת ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

מנקים את הדגים ומתבלים במלח ופלפל מבחוץ ומבפנים

חותכים את העגבניות לקוביות קטנות. קוצצים את הבצל, את שורש הפטרוסילנון והעלים. פורסים את הגזר דק. מערבבים את כל הירקות ועורכים 1/2 מן התערובת בתבנית אפייה. מניחים את הדג על מצע הירקות ומכסים ביתרת תערובת הירקות.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מערבבים את החמאה המומסת, השמנת החמוצה והפפריקה ומורחים 1/3 מהתערובת על הירקות.
מכסים ברדיד אלומניום ואופים בתנור במשך 40 דקות או עד שהדג ילבין ויאבד את שקיפותו.
לאחר 15 דקות אפייה, מוסיפים מחצית מייתרת תערובת השמנת החמוצה לתבנית, ואת המחצית השנייה 15 דקות לאחר מכן. מסירים את רדיד נייר האלומניום במשך 10 הדקות האחרונות לאפייה כדי להזהיב את הציפוי.

הערות

מקור המתכון: ספר פפריקה מאת יוסף לפיד ורות סירקיס