קציצות בורגול נא על סלט עגבניות (צ'יגה)
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: שעה וקצת
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מאכל אורפלי
באדיבות ניר צוק מקורדליה
מרכיבים
- 100 גרם (קופסה קטנה) רסק עגבניות
- עלים מ-1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצים דק
- 5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
- 1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מגרעינים
אופן ההכנה
1. שוטפים את הבורגול, ומעבירים לקערה. מוסיפים 3 כוסות מים, ומשרים 20 דקות. מסננים וסוחטים היטב.
2. מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את רסק העגבניות, ומטגנים תוך ערבוב 2 דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה והבצל הירוק. מסירים מהאש, ומעבירים לקערה עם הבורגול הרטוב. ממליחים ומפלפלים. מצננים.
3. להכנת סלט העגבניות: חותכים את העגבניות והפלפל החריף לקוביות קטנות וקוצצים את הנענע. מערבבים יחד, ומתבלים במעט שמן זית, מלח ופלפל.
4. להגשה, מניחים סלט עגבניות על צלחות הגשה אישיות שטוחות. לוקחים כף עמוסה מתערובת הבורגול הקרה, ומגלגלים ביד רטובה לקובה באורך כף-היד. מניחים 3 קובות על כל צלחת, מעל סלט העגבניות.