מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני סלטים > קציצות בורגול נא על סלט עגבניות (צ'יגה)

קציצות בורגול נא על סלט עגבניות (צ'יגה)

קציצות בורגול נא על סלט עגבניות (צ'יגה)

תיאור המתכון

מאכל אורפלי
באדיבות ניר צוק מקורדליה




מרכיבים

אופן ההכנה

1. שוטפים את הבורגול, ומעבירים לקערה. מוסיפים 3 כוסות מים, ומשרים 20 דקות. מסננים וסוחטים היטב.

2. מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את רסק העגבניות, ומטגנים תוך ערבוב 2 דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה והבצל הירוק. מסירים מהאש, ומעבירים לקערה עם הבורגול הרטוב. ממליחים ומפלפלים. מצננים.

3. להכנת סלט העגבניות: חותכים את העגבניות והפלפל החריף לקוביות קטנות וקוצצים את הנענע. מערבבים יחד, ומתבלים במעט שמן זית, מלח ופלפל.

4. להגשה, מניחים סלט עגבניות על צלחות הגשה אישיות שטוחות. לוקחים כף עמוסה מתערובת הבורגול הקרה, ומגלגלים ביד רטובה לקובה באורך כף-היד. מניחים 3 קובות על כל צלחת, מעל סלט העגבניות.