מרק גספאצ'ו ועגבניות שרי על מצע גוואקמולי קייצי ורענן
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף רונן כהן ממסעדת "פאסיפיק" מלון קראון פלאזה תל-אביב
מרכיבים
- חצי קילו עגבניות שרי
- 1 פלפל אדום
- 2 יחידות מלפפונים
- 1 בצל לבן
- 1/2 חבילת בצל ירוק
- אבוקדו בשל 1 יחידה
- בצל סגול , קצוץ דק
- צרור חבילת כוסברה
- פלפל צהוב 1 יחידה
- כוס מיץ עגבניות טבעי
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- מלח,פלפל לבן
אופן ההכנה
1. טוחנים את כל הירקות בבלנדר, מלבד אבוקדו, כוסברה ובצל סגול ומסננים במסננת דקה. מתבלים בשמן, מלח, פלפל ומיץ לימון ומכניסים לקירור למשך חצי שעה. מתקנים תיבול.
2. מכינים גוואקאמולי מקוביות אבוקדו, בצל סגול, לימון מלח ופלפל.
3. בעזרת שתי כפות יוצרים קנל- תלולית של הגוואקמולי ומניחים במרכז צלחת עמוקה.
4. יוצקים את המרק בעדינות מסביב לקנל עד שלושת רבעי גובה הגווקאמולי.
מקשטים עם תפרחת כוסברה וזילוף של שמן זית.