אספרסו פלפלים עם שבבי פרמזן, ארוגולה וקצפת רכה של "ארניה, הקייטרינג"
- מתאים ל: 20 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון באדיבות השפית שרית רמתי, קייטרינג ארניה, 054-2141444.
זהו מרק חם של השפית שרית רמתי, המוגש בקייטרינג כמתאבן בכוסות אספרסו. אפשר גם אפשר להגישו כמרק לכל דבר. תנאי הכרחי ליצירת המנה –> שמירת הנוזלים שהצטברו בשלב "ההזעה" של הפלפלים לאחר קלייתם. את המיץ ניתן להקפיא ולהפשיר לשימושים שונים.
מרכיבים
- חמרים ל- 20 כוסות אספרסו:
- • 6 עגבניות בינוניות בשלות
- • 10 גבעולי טימין
- • 10 שיני שום (לא קלופות)
- • ¼ כוס שמן זית
- • 1 כוס מיץ פלפלים
- • מיכל שמנת מתוקה
- • ¼ כוס שבבי פרמזן (מגורדים בעזרת קולפן)
- • ½ כוס ארוגולה קצוצה גס
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום גבוה, 220 מע'. משמנים תבנית ב-1/8 כוס שמן זית.
2. חותכים את העגבניות לרבעים לאורך. מניחים בתבנית המשומנת כשהקליפה למעלה. מפזרים את גבעולי הטימין, שיני השום, מלח ופלפל ויוצקים מעל את השמן הנותר.
3. צולים בתנור כ-20 דקות או עד שהליפה מעלה קמטים ושואפת להפרד מהבשר.
4. מוציאים מהתנור ומחכים 5 דקות. מורידים את הקליפה ואת קליפות השום, זורקים את עלי הטימין ומעבירים את כל התכולה למעבד מזון.
5. מעבדים עד שחלק ומוסיפים את מיץ הפלפלים. מעבירים לסיר, מרתיחים ומקטינים להבה למשך 5 דקות תוך כדי טריפה מתמדת למנוע היפרדות השומן..
6. מוסיפים מחצית השמנת המתוקה ומביאים קרוב לרתיחה. מתקנים תיבול ומכבים אש.
7. מקציפים את הקצפת הנותרת עם כפית סוכר וקורט מלח לקצפת רכה (שלא עומדת)
8. מרכיבים: מרק לכוסות, כפית קצפת מעל ומעליה מעט פרמזן וארוגולה