פאי תפוחים, שזיפים וקינמון
- מתאים ל: 12 מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון שלפניכם מציע פעילות משפחתית חוויתית ומהנה - אפיית עוגה קלאסית, מתוקה וטעימה, עם פירות והר של פירורי בצק מעליהם.
מרכיבים
- לבצק
- 180 גרם חמאה רכה
- 80 גרם סוכר
- ביצה שלמה ועוד חלמון
- 330 גרם קמח חיטה לבן
- 3-4 תפוחי גרנד סמיט, קלופים, ללא ליבה פרוסים לפרוסות דקות
- 2-3 שזיפי סנטה רוזה, חתוכים לפרוסות דקות
- קינמון טחון
- 2-3 כפות סוכר מעורבבות בכפית קמח חיטה לבן
אופן ההכנה
1. במיקסר או מעבד מזון מערבלים חמאה וסוכר עד שמתקבל קרם.
2. מוסיפים ביצים ומערבלים היטב עד שכל החומרים מתאחדים.
3. מוסיפים את הקמח ומערבלים בזריזות, לזמן קצר רק עד שמתקבל בצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
4. מוציאים ומרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות עד לעובי 3 מ''מ, בגודל התבנית. את הבצק הנותר מכסים בניילון נצמד ומקפיאים, לשטרויזל. מברישים את שאריות הקמח מהקלתית, מניחים על קרש חיתוך ומעבירים להקפאה נוספת.
5. מוציאים מהמקפיא ומניחים על תבנית פאי (22-26 ס''מ), מחכים כמה שניות עד שהבצק הקפוא יתחמם ויצנח לתוך התבנית, מהדקים היטב לתבנית בעזרת האצבעות ומודאים שאין כיסי אויר כלואים בין הבצק לתבנית. ליתר ביטחון, מחוררים במזלג.
6. מניחים בתבנית, על הבצק את פרוסות התפוחים, מעליהן את פרוסות השזיפים, מפזרים קינמון ותערובת סוכר וקמח.
7. מוציאים את הבצק הקפוא ומגרדים ממנו על פומפיה על המילוי עד שהוא מתכסה כולו בבצק מפורר, שטרויזל, והפאי נראה ממש כמו גבעה מושלגת.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-20 דקות, מנמיכים ל-160 מעלות וממשיכים לאפות כשעה נוספת.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
תגובות
-
מתכון נחמד
אסף
(23/08/2011 10:28:00)
השתמשתי בפחות חמאה וויתרתי על שלבים כמו לרדד את הבצק ולחתוך ממנו עיגול או לגרד במגרדה מעל במקום לפורר
יצא לי קצת חמוץ אבל זה בגלל הפירות