מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > עוגת יומולדת ''עציץ'' שוקולד עם פרחי מרשמלו

עוגת יומולדת ''עציץ'' שוקולד עם פרחי מרשמלו

עוגת יומולדת ''עציץ'' שוקולד עם פרחי מרשמלו

תיאור המתכון

עוגת שוקולד אפויה בתוך עציץ חמר ומקושטת בפרחי מרשמלו ותולעי סוכריות גומי. רעיון פשוט מקורי ולא מסובך מידי לביצוע. לפניכם הצעה למתכון עוגת שוקולד, אךגם המתכון הביתי האהוב עליכם יצלח.

להרכבת העוגה דרושים:

1 עציץ חמר (לא מפלסטיק!!) בנפח 2 ליטר (קוטר עליון כ-20 ס''מ וגובה כ-15 ס''מ).
20 בסקווייטים טחונים (או פרורי עוגה)
''תולעים'' מסוכריות גומי (לא הכרחי)
פרחים ממרשמלו (מתכון בהמשך)




מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת העוגה
1.מכסים את חור הניקוז של העציץ ברדיד אלומיניום, כדי שהעיסה לא תברח. אפשר לרפד את העציץ בתחתיתו ובהיקיפו בנייר אפיה.
2.מקציפים חמאה וסוכר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו. מתקבל קצף בהיר ואוורירי.
3.מנפים יחד את כל החומרים היבשים.
4.מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת בתנועות קיפול עדינות, עד שהמסה אחידה. יוצקים לעציץ.
5.אופים בתנור מחומם מראש ל-150 מעלות (חום בינוני-נמוך), עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי (כשעה ורבע).
הערה: אופים את העוגה בחום נמוך כיוון שהיא עמוקה יותר מעוגה רגילה ולכן משך האפיה מתארך.

הכנת פרחי מרשמלאו

1.שוברים שוקולד לבן לקוביות ומכניסים לצלוחית.
2.ממיסים במיקרוגל בעוצמה נמוכה (30% - כדי שהשוקולד לא ישרף) 2 דקות. מערבבים וממשיכים להמיס בכל פעם דקה נוספת עד שהשוקולד נמס. מערבבים בתום כל המסה.
3.גוזרים כל מרשמלו ל-3 עיגולים. טובלים כל עיגול בסוכר. כך המרשמלו מבריק ואינו דביק.
4.נועצים מרשמלו צבעוני שלם בקצה שיפוד וטובלים את המרשמלו (בעיקר בצדדים) בשוקולד. השוקולד ישמש כדבק.
5.מניחים את המרשמלו עם השיפוד והשוקולד על ריבוע של נייר פרגמנט, כך שהשוקולד כלפי מטה והשיפוד כלפי מעלה. מדביקים את עיגולי המרשמלו, מסביב לשיפוד, כשהסוכר כלפי מטה.
6.בצורה דומה מכינים פרחים נוספים. מניחים את כל הפרחים (כשהם פונים עדיין כלפי מטה) על תבנית או מגש ומקררים מספר דקות במקרר או במקפיא. השוקולד מתקרר ומדביק את הפרחים.
7.מסירים את נייר הפרגמנט.
הערה: אפשר לפזר על נייר הפרגמנט סוכריות צבעוניות כדי שידבקו למרשמלו המרכזי (הטבול בשוקולד).

מלאכת המרכבה
1.כשהעוגה מתקררת, מפזרים עליה את הבסקוויטים הטחונים (כמו אדמה).
2.מפזרים ''תולעים'' על ה''אדמה'' וכאילו שיוצאים מתוך ה''אדמה''.
4.נועצים את פרחי המרשמלו (הסבר בהמשך) בתוך ה''עציץ''

תגובות

  1. תגובה למתכון ורדה (14/09/2004 08:27:00)
    שלום,
    המתכון נשמע מעניין אך חסרים בו פרטים - איך אופים את העוגה? האם בעציץ? ואיך נועצים את הפרחים. אשמח לקבל הסבר
    תודה ושנה טובה ומתוקה
  2. ממממ טעים שחף (26/08/2005 12:03:00)
    שלום שמי שחף קרתי את המתקון והחנתיאותו לילדה שלי והתלהבה מאוד תמשיכי כך
    מימני:


    שחף
  3. איך אמורים לאכול את זה? (08/10/2005 10:38:00)
  4. אני לא הבנתי !!!! אין לי כינוי ...~!!!! (06/12/2007 12:20:00)
    אני באתי לאתר שלכם כיוון אבד לי המתכון של העוגת תפוחים אז ...אמרתי למה לא אני אכנס לעוד עוגות אבל אני זוכר חלק מהעוגה שלי ...והיא בעלת הרבה מחות שמן ...כשאתם נותנים מתכונים תשתדלו שהם יהיו מקוריים ...!!!!!

    תודה ,ובהצלחה...!!!!!!!!!
  5. עוגת יומולדת-עציץ סמדר (28/10/2008 20:30:00)
    היי,
    מדוע לא צירפתם תמונה למתכון? זה היה יכול לעזור להבין יותר את אופן ההכנה(בעיקר של הכנת פרחי המרשמלו...)
  6. חסרה תמונה h.l (18/11/2009 15:59:00)
    לא ברור לי איך עושים מהמרשמלו פרחים, חסרה תמונה