סלט פטריות פורטובלו בויניגרט בלסמי
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת מיומנות: קל
מרכיבים
- 4 סוגי עלי חסות שטופים מיובשים וקרועים לפיסות קטנות
- עלי בייבי רעננים
- לרוטב
- ¼ כוס חומץ בלסמי
- ¼ כוס מיץ לימון טרי
- ½ כוס שמן זית
- 2 כפות דבש
- 100 גר' שומשום קלוי
- שום, מלח, פלפל שחור גרוס במטחנה
- להגשה
- קרוטונים
- גבינת פרמזן מגורד
- פטריות פורטובלו גלויות בגריל, פרוסות לפרוסות
אופן ההכנה
מעבדים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון כ-10 דקות טועמים ומתקנים טעמים.
מניחים את עלי החסות ועלי הבייבי בקערה המקוררת. מערבבים את הקרוטונים והפטריות עם החסות.
מפזרים פרמזן מעל ומגישים את הרוטב על יד.