Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> ראש השנה: עוף צלוי עם דובדבנים ועשבים

ראש השנה: עוף צלוי עם דובדבנים ועשבים

ראש השנה: עוף צלוי עם דובדבנים ועשבים

תיאור המתכון

במיוחד לראש השנה, שילוב של דובדבנים ועוף שניצלים בתנור עם עשבים טריים שום ושמן זית.
מתכון של רינה צדוק לסולתם.

מרכיבים

אופן ההכנה

כחצי שעה לפני צליית העוף, מוציאים מקירור ומצפים אות במלח גס מכל הכיוונים.

מניחים על תבנית למנוחה -30 דקות.

(כיסוי העוף במלח גורם לעור להתייבש, בזמן הצלייה העור הופך לקריספי ושומר על עסיסיות העוף.

לאחר חצי שעה מנוחה, בעזרת נייר סופג מסירים את המלח עד שלא נותר כמעט גבישי מלח על העוף.

מחממים תנור ל-220 מעלות

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, דובדבנים מגולענים, ראש שום חצוי, צ'ילי ועשבי תיבול.

מושחים את העוף בשמן זית ובלסמי, מפזרים פלפל שחור גרוס ומניחים בתבנית.

מכניסים את העוף לצלייה כ-20 דקות, מסובבים את העוף, מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים עוד 20 דקות.

העוף צריך להיות שחום וזהוב.