מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני סלטים > מתכון לפסח: סלט טונה וחצילים לצד פנקייק מצה

מתכון לפסח: סלט טונה וחצילים לצד פנקייק מצה

מתכון לפסח: סלט טונה וחצילים לצד פנקייק מצה

תיאור המתכון

מתכון ייחודי לפסח באדיבות טונה סטארקיסט.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. הסלט: חותכים את החצילים לקוביות בגודל 1 ס"מ. מפזרים עליהן כפית מלח ומשרים 5 דקות.
3. מעבירים לתבנית תנור ומברישים בשמן זית מהטונה המסוננת. אופים כ-15 דקות, עד שהחצילים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
4. מעבירים את קוביות החצילים והטונה לקערה, מוסיפים את כל שאר מרכיבי הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול.
5. הפנקייק: טורפים את הביצים היטב ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מוסיפים את שברי המצה ומערבבים. משהים לכ-10 דקות.
6. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית מהטונה. יוצקים מעט מבלילת הפנקייק (בכף או במצקת) למחבת ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה. חוזרים על הפעולות עד שהבלילה נגמרת.
7. מגישים את הפנקייק החמימים יחד עם הסלט.

הערות

• את הסלט אפשר לשמור כיומיים במקרר.
• אוהבי הכוסברה יכולים להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה.