מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> אוסובוקו צלוי עם יין אדום וירקות שורש

אוסובוקו צלוי עם יין אדום וירקות שורש

אוסובוקו צלוי עם יין אדום וירקות שורש

תיאור המתכון

באדיבות שף צ'רלי פדידה

מרכיבים

אופן ההכנה

מחממים מחבת עם מעט שמן. בכלי אחר מתבלים את האוסובוקו במלח , פלפל גרוס , טובלים בקמח תפוחי אדמה ומתחילים בטיגון הנתחים עד לצבע זהוב מוציאים ומסדרים בתבנית פיירקס.
על אותה מחבת עם כל המשקעים של הבשר מתחילים בטיגון בצל , שום , גזר , כרישה , וסלרי אמריקאי. מטגנים עד אשר הירקות קבלו צבע שחום ויפה , מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לטגן עוד כ 5 דקות (רק ככה אנו מוציאים את החמיצות של הרסק).
עדיין באותה מחבת מזיזים את כל הירקות עם הרסק לצד המחבת ושופכים יין אדום , מצמצמים את היין לחצי ומערבבים את הכל ביחד
מוסיפים 4 כוסות מים קרים ומביאים לרתיחה.
מתבלים מעט מלח , פלפל אנגלי , עלי דפנה ומבשלים את כל הנוזל למשך כ 20 דקות על להבה בינונית.
את כל הנוזל שופכים על האוסובוקו בצורה שווה , כשלושת רבעים מגובה האוסובוקו.
מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות למשך כשעתיים.
לאחר שעתיים פותחים הפיירקס ובודקים מה מצבו של הבשר , נועצים אצבע בבשר ואם האצבע נכנסת בקלות זה סימן שהבשר מוכן
חשוב לומר שכל בשר מתנהג בצורה שונה לכן חשוב לבדוק תמיד בכל פעם ופעם.
מוציאים בעדינות את האוסובוקו ומניחים בכלי הגשה.
מוציאים מהרוטב את עלה הדפנה והפלפל האנגלי וטוחנים בעזרת בלנדר מוט את הרוטב, יוצקים על האוסובוקו ומגישים. מומלץ להגיש לצד אורז חגיגי/תפוחי אדמה צלויים