סלט עלי ירוקים רענן בליווי תמרים, גבינת פטה כבשים וגאלה פיצוחים
- מתאים ל: 5 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות השף חי שוורץ, מנהל הפרויקטים והחדשנות בחברת ISS ישראל ומנהל צוותCHEFS CLUB ISRAEL
מרכיבים
- 1 חסה משי סגולה
- 1 חסה משי ירוקה
- 1 חופן עלי ארוגולה
- 1 חסה ערבית קטנה
- 1/2-1 כוס עלי כוסברה טריים, שטופים ומיובשים
- ½ כוס תמרים קצוצים
- 0.500 גרם גבינה פטה כבשים קוביות
- 0.500 גאלה פיצוחים
- 0.300 גרם שערות בטטה מטוגנות קריספי
- לרוטב:
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפיות (או יותר) חומץ לבן
- 1 כף דבש סילאן
- 1 כף דבש רגיל
- 1 כף צילי מתוק
- 100 גרם כוסברה טחון כמו בפסטו
אופן ההכנה
1. שוטפים את עלי החסה, מייבשים היטב, עוטפים במגבת ומקררים עד למועד הגשה. לפני ההגשה, קורעים לחתיכות ושמים בקערה.
2. מערבבים פנימה את גבינת הפטה , כוסברה ,תמרים וגאלה הפיצוחים
3 .בצנצנת עם מכסה, מנערים יחד שמן זית , חומץ, מלח ופלפל, ושאר המרכיבים יוצקים על הסלט ,
4 .לפני ההגשה מפזרים מעל את שערות הבטטה .
הערות
מגישים כמה שיותר קרוב למועד הסעודה