Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני סלטים > ראש השנה: סלט צאן גלילי

ראש השנה: סלט צאן גלילי

ראש השנה: סלט צאן גלילי

תיאור המתכון

מתכון של השף תומר ממסעדת ג'עוני, מיוחד לכבוד החגים.

מרכיבים

אופן ההכנה

לטגן עם מעט שמן זית את הקינואה ולהוסיף מים, לכל כוס קינואה – 2 כוסות מים.
לבשל כ 20 דקות, לכבות ולצנן בקערה גדולה.

פוקצה:
קילו קמח
סוכר – 30 גרם
שמרים – 25 גרם
מעט שמן זית
מלח – 20 גרם
כחצי ליטר מים – לפי ספיגה

ללוש היטב ולהתפיח כחצי שעה.
לחלק לכדורים ולמתוח לפוקצה, לתבל בשמן זית, גבינת עזים, רוזמרין קצוץ ומלח גס
לאפות בתנור 250 מעלות כ – 9 דקות.

להרכבת הסלט:
בקערה – קינואה, פטרוזיליה, עגבנייה, רימון ותפוח עץ – הכל קצוץ דק.
לתבל במלח, פלפל, שמן זית ולימון.
להניח על החסה הקצוצה, לחתוך את הפוקצה ל 3 פרוסות ולהגיש.

המתכון באדיבות
מסעדת ג'עוני דוד שו''ב 30, ראש פינה הצג טלפון