חיפוש מסעדה / מציאת שולחן פנוי
חיפוש מתקדם
:
מסעדות, בתי קפה, פאבים וברים
הצטרף לקבוצה בפייסבוק
בתי קפה ברים ואלכוהול כשר אירועים במסעדות מתכונים משלוחים
מסעדות באייפון
מועדון
פורום מסעדות
המומלצים
תכנון אירוע - 2eatפרויקט מטייליםמסעדות אילתחיפה והקריות
הסקר שבועי
הקיץ כבר כאן


מאמרים ראשיים
שף בשקט
ברים, יין ואלכוהול
קפה ובתי קפה
מסעדות בעולם
סדנאות בישול
אוכלים עם ילדים
מסעדות כשרות
סופרים קלוריות
כלים ומאכלים
מתכונים
מנות ראשונות
מנות עיקריות
תוספות
עוגות, קינוחים, מתוקים
משקאות
מתכוני מסעדות
מתכוני דיאטה
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > מתכוני אורז> מג'דרה גלילית

חיפוש מתכון




שלח לנו מתכון

מג'דרה גלילית

  • מתאים ל: 8
  • זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת מיומנות: בינוני

תיאור המתכון

מג'דרה אמיתי, שחומה מבצל וטעימה מאוד. מתכון של לימור פורת

מרכיבים

  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1/3 כוס שמן
  • כוס אורז לבן ארוך
  • כוס עדשים חומות (רצוי קטנות)
  • מלח

מג'דרה גלילית
אופן ההכנה

1. מטגנים את הבצל בעדינות בשמן (משך הטיגון כשלושים דקות) עד שהבצל משחים מאוד, כולו.
2. בזמן הטיגון מבשלים בסיר בינוני את העדשים ב-3-4 כוסות מים, ללא מלח
3. כאשר העדשים רכים, מסננים את תכולת הסיר ומודדים את כמות המים שנותרה בסיר.
4. מחזירים לסיר את העדשים המבושלים עם כוס וחצי מהנוזלים, אם חסרים נוזלים מוסיפים מי ברז.
5. מצרפים אל העדשים את הבצל עם השמן ומערבבים.
6. מוסיפים אורז וממליחים מערבבים עוד ערבוב קל ומביאים לרתיחה.
7. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עשרים דקות.

הערות

*להכנת מג'דרה בורגול מחליפים את האורז בכוס בורגול גס, ובשלב השביעי מבשלים רק חמש דקות.


מתאים להגשה לילדים
צמחוני
כשר



תגובות
  1. מג'דרה - גרסתי
    דבורה ע.  (07/07/2004 23:17:00)
    מג'דרה מעולה ופשוטה מאוד להכנה .
    להשרות 1.5 כוסות עדשים ירוקים, לילה שלם.
    למחרת לבשל כ-6-7 דקות לאחר הרתיחה. לסנן . רצוי להשתמש במים אלו לבישול המג'דרה.
    לטגן עד להשחמה 5-6 בצלים קצוצים או פרוסים לחצאים (אני מקצצת בינוני) - לא לפחד מכמות הבצל , זה עושה את כל הטעם.
    לתוך סיר טפלון להכניס: את העדשים המבושלים, 1.5 כוס אורז, 2 ורבע כוסות מים (שבושלו בהם העדשים), חצי כוס שמן, 3 כפיות שטוחות מלח.
    לבשל על אש גבוה עד לרתיחה, להנמיך האש ולבשל באש נמוכה כ- 25 ד' - עד שמוכן.
    לשפוך את הבצל המטוגן המושחם, לערבב בעדינות ולאכול - פשוט מ ע ד ן . נסו והגיבו .
  2. לימור פורת - המתכון שלך 10 אשמח לקבל מתכונים נוספ
    קאת  (09/11/2005 11:26:00)
    לימור פורת? נסיתי ת'מתכון שלך , הוא מדוייק להפליא לא מסובך יוצא10 ואת לימור -גם כן 10 יש מתכונים נוספים שלך ? נשמח לשמוע ממך
  3. מתכון מעולה
    שלי  (02/03/2006 19:02:00)
    פשוט להכנה, המג'דרה יצאה נהדרת
  4. יצא מעולה עם בורגול
    רונית  (12/09/2008 14:09:00)
    נראה לי ששווה לעשות את זה עם שני בצלים, שיהיה ממש עשיר ושמן.
    המג'דרה הכי טובה שאכלנו בגליל המערבי, היתה יבשה מצד אחד, כלומר בלי מים, אבל עטופה היטב בשמן של הבצל.
    פעם ראשונה שיוצא ממש טעים, עכשיו רק מקווה שהילדים יסכימו לטעום את זה עם בורגול.. :)
  5. אחלה מתכון...
    לי  (01/11/2008 12:40:00)
    יצא טעים כמעט כמו במסעדות!
  6. איפה התיבול..
    חגית  (21/05/2009 13:20:00)
  7. הכנתי ויצא ממש טעים!!!
    שושי  (10/05/2010 15:03:00)
  8. מצויין
    חנה  (02/10/2010 12:09:00)
    ניסתי את המתכון ויצא לי מגדרה מדהימה
    המון תודות על המתכון הנפלא

חיפוש מסעדה לפי אזורחיפוש מסעדה לפי סוגחיפושים פופולארייםמידע ברשתאודות 2eat
כל הזכויות שמורות ל - 2eat.co.il | תנאי שימוש | מפת אתר מצא אותנו ב-‪Google+‬‏