Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > עוגת שוקולד 'Waldorf 28'

עוגת שוקולד 'Waldorf 28'

עוגת שוקולד 'Waldorf 28'

תיאור המתכון

לרגל יום השוקולד הבינלאומי הכניס שף קונדיטור מלון וולדורף אסטוריה ירושלים, קלוד בן סימון, עוגת שוקולד עשירה על בסיס עוגת השוקולד האגדית של 'La Maison du Chocolat' למזנון של מסעדת הגראנט קורט

מרכיבים

אופן ההכנה

עוגה - אופן הכנה:
בקערת מיקסר שמים את החמאה, החלמונים, והמרציפן, ובעזרת וו גיטרה מערבבים במהירות בינונית, בערך 8 דקות, עד לקבלת מרקם חלק, אחיד ובהיר.
מוסיפים לתערובת את אבקת הסוכר וממשיכים לערבב עוד מספר דקות. מוסיפים את הקמח, מערבבים מעט.
ממיסים את השוקולד, מוסיפים אותו לתערובות, ומערבבים שוב עד לקבלת מרקם חלק. מניחים בצד.
בקערה נפרדת מקציפים חלבונים, סוכר ומלח עד לקבלת קצף יציב אך רך, שלא יהיה נוקשה.
מוסיפים את הקצף שנוצר לקערת המיקסר הראשונית ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן את הקצף לתוך התערובת.
שופכים את המסה שהתקבלה לתוך 2 תבניות האינגליש קייק, ומכניסים לתנור ל-155 מעלות למשך 40 דקות.

ציפוי - אופן הכנה:
אופן הכנה:
שוברים את השוקולד הלבן ומניחים את השברים בתבנית אפייה רחבה. מכניסים לתנור ל-120 מעלות, למשך 20 דקות שבמהלכן צריך לערבב את השוקולד בתוך התבנית, בערך כל 3 דקות (חשוב ביותר להוציא את השוקולד מהתנור כאשר התקבל צבע בגוון זהוב קרמל).
מעבירים את השוקולד שהתקבל לתוך מעבד מזון לקבלת מרקם חלק, ללא גרגירים.
מעבירים לקערה את השוקולד וממיסים בבן מארי יחד עם החמאת קקאו. מוסיפים את הברס ומערבבים קלות.
מורידים מהאש ומחכים שיתקרר ל-32 מעלות.
כאשר העוגות התקררו מניחים על רשת עם תבנית מתחת ומוזגים את הציפוי שיתקרר על העוגות.

הערות

כמות – 2 עוגות אינגליש קייק – תבנית אורך 20 ס"מ, רוחב 8 ס"מ