Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני לחמים ו מאפים> קרמבל של לחם אחיד ואגסים בדבש וליקר תפוזים

קרמבל של לחם אחיד ואגסים בדבש וליקר תפוזים

קרמבל של לחם אחיד ואגסים בדבש וליקר תפוזים

תיאור המתכון

באדיבות יובל בר-נר "איש האגסים"

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מכינים את האגסים: במחבת רחבה מחממים יחד את הסוכר והדבש עד שהתערובת מבעבעת והסוכר נמס . מוסיפים את מיץ התפוזים ,החמאה ,האגסים וקליפת התפוז וממשיכים לבשל במשך כמה דקות עד שהאגסים מתחילים להתרכך. מוסיפים את הליקר ומסירים מן האש.
2. במעבד מזון טוחנים יחד לחם, חמאה מומסת וסוכר עד קבלת פירורים רטובים יחסית.
3. מעבירים את האגסים עם כל הנוזלים לתבנית פיירקס בינונית כך שכל תחתית הכלי תכוסה בפירות ורוטב. מפזרים ומפוררים מעל את קרמבל הלחם ומעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 30 דקות בערך, או עד שהפירורים משחימים יפה מעל. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון למשך 15 דקות לערך.
4. בעזרת כף גדולה מגישים מן הקרמבל לצלחת אישית או קערית ומעל מניחים גלידה וניל.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש