Skip Navigation Linksראשי > תוספות > שונות > קוסקוס עם תבשיל חומוס ודלעת

קוסקוס עם תבשיל חומוס ודלעת

קוסקוס עם תבשיל חומוס ודלעת

תיאור המתכון

פסקל פרץ-רובין – עיתונאית אוכל ומחברת ספרי בישול.
תבשיל קדרה המוגש על מצע של קוסקוס. הפעם מומלץ להכין את הקוסקוס בדרך מסורתית, מהירה ובכלי האידוי המקורי.
מי שאין ברשותו סיר אידוי לקוסקוס יכול להכין לפי כל שיטת הכנה המופיעה על גבי השקית.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות ההכנה של היצרן שעל גבי השקית - לאידוי בכלי המקורי.
מי שאין ברשותו סיר אידוי לקוסקוס יכול להכין לפי כל שיטת הכנה המופיעה על גבי השקית.
2. מתבלים את הקוסקוס במלח ופלפל, מאדים 20 דקות, מוסיפים נוזלים ו"פותחים"- מערבבים עם המזלג
לקבלת גרגירים עדינים במיוחד אפשר להעביר דרך נפה.
3.להכנת התבשיל- מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בצל עד שקיפות.
4. מוסיפים גזר ומטגנים כ-3 דקות.
5. מוסיפים עגבנייה, רסק עגבניות, שום, מקל קינמון, תבלינים ומים ומערבבים.
מבשלים מכוסה כ-25 דקות.
6. מוסיפים חומוס ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
7.מוסיפים דלעת, תפוחי אדמה, ובטטה. מבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות, או עד שהירקות רכים והנוזלים מסמיכים מעט. טועמים ומתקנים תיבול.
8. אפשר להוסיף לתבשיל נתחי בשר או עוף, ובמקרה ומוסיפים - זמני הבישול משתנים כמובן.