פפנאש- קינוח רומני מיוחד
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 30
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון באדיבות ווילי, מסעדת חיים גריל רומני,
רחוב נס-ציונה 8, תל אביב. 03-5165361
מרכיבים
- 1 קליפת לימון מגורד
- 1/4 1 כף סוכר
- 1/2 ק''ג גבינה לבנה כחושה (עדיף אורדה)
- 2 בייצים
- 1/2 2 כוסות קמח
- 1 כף שמן
- 1 שמנת חמוצה
- ריבה - לפי הטעם. (מומלץ אוכמניות.)
אופן ההכנה
1. מגרדים את הלימון לתוך קערה ייבשה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להמסת הסוכר בקליפה
2. מוסיפים את הבייצים והגבינה, וממשיכים לערבב עד שזה הופך לעיסה מלאה.
3. מוסיפים בהדרגה את הקמח - עד קבלת בצק.
4. מיישרים את הבצק עם כף השמן. (על מנת להוציא את בועות האוויר מהבצק.)
5. את הבצק לחלק ל-6 חתיכות שוות, ולשטח אותן בצלחת מקומחת. לחתוך חור עגול באמצע כל חתיכה, ולשמור את ה''צ'ופצ'יקים''.
6. לטגן בשמן חם - לא רותח על אש קטנה את החתיכות וכן את ה''צ'ופצ'יקים'', משני הצדדים, עד שהמנות שזופות. (לא יותר מדי חומות.)
הערות
הגשה:
להגיש את המנה חמה, לשים עליה שמנת וריבה לפי הטעם - ולהחזיר את ה''צ'ופצ'יקים'' למנות.
בתאבון!
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
תגובות
-
papanash
sharona
(30/08/2009 21:47:00)
שטויות זה לא פפנש. מכינים עם סולת