מאפה חציל וקוסקוס

מאפה חציל וקוסקוס

תיאור המתכון

פסקל פרץ-רובין – עיתונאית אוכל ומחברת ספרי בישול.
מומלץ להכין בתבנית חסינת אש בגודל 30X23 ס"מ או 18-20 תבניות אישיות (בהתאם לגודל התבנית).

מרכיבים

אופן ההכנה


1.מסדרים על מגש את פרוסות החצילים ובוזקים עליהם מעט מלח גס. משהים כשעה.
2.בצלוחית טורפים את שתי הביצים עם הקמח, עד לקבלת בלילה חלקה.
3.מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה (כמו לשניצל).
4.מנגבים היטב את פרוסות החציל וטובלים בביצים הטרופות.
5.מטגנים את החציל בשמן החם משני הצדדים, לקבלת גוון חום זהבהב. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
6.מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים הבצל הקצוץ ומטגנים עד לקבלת גוון חום זהבהב. מעבירים לקערה.
7.מכינים את הקוסקוס העבה לפי הוראות ההכנה של היצרן שעל גבי השקית.
8.מעבירים את הקוסקוס לקערה עם הבצל.
9.מוסיפים את אגוזי המלך, הגבינה הבולגרית, הפטרוזיליה, התאנים, גבינת הפרמזן, הקינמון, המלח, הפלפל ובלילת הביצים הטרופות שנשארו מטיגון החצילים. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
10.משמנים היטב את התבנית ומרפדים את תחתית התבנית בפרוסות החצילים.
11.מעל מסדרים בשכבה אחת את מלית הקוסקוס ומהדקים לשכבה אחידה.
12.מניחים על המלית את פרוסות העגבנייה ומעליהן את יתר פרוסות החצילים.
13.בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי הרוטב חוץ מהגבינה המגוררת (ופרוסות העגבנייה בהן עשינו שימוש) ויוצקים על פני החצילים - כך שיצפו אותם בשכבה איחדה.
14.מפזרים מעל את הגבינה המגוררת.
15.מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות, ואופים כ-30-25 דקות עד לקבלת מרקם אחיד שחום וחלק.

הערות

מאפה מוסקה "שונה", כאשר את מקום הבשר תופסים הקוסקוס והגבינה, אשר יחדיו יוצרים מלית קוסקוס עשירה, פיקנטית ומתובלת; ומעליהם יוצקים רוטב עגבניות מתאים.