פילה סלמון שלם

פילה סלמון שלם

תיאור המתכון

הדבר החשוב ביותר בשביל להבטיח תוצאה טובה שכולם ילקקו את האצבעות הוא לקנות דג טרי!
ההבדל בין דג טרי לקפוא הוא אדיר, בעיקר כשמדובר בסלמון. מי שלא אכל סלמון טרי לא יבין עד כמה ההבדל גדול.

מרכיבים

אופן ההכנה

שוטפים את הדג ומנגבים אותו.
מניחים על תבנית עם נייר אפיה, מורחים בשמן זית, מפזרים מלח גס (לפי הטעם), מניחים 3-4 ענפי טימין, ומפזרים מעט שיני שום שלמות.

בשביל החגיגיות ניתן ורצוי להוסיף ירקות שלמים כגון: קישוא, פלפלים בצבעים, ראש שום שלם לא מקולף, בצל סגול.

אופים כ-20 דקות בחום של 200 מעלות. (זמני האפייה יכולים להשתנות בהתאם לגודל ועובי הדג)
אם לא בטוחים שמוכן ניתן להוציא ולבדוק בעדינות בעזרת סכין.
להגשה מעבירים לצלחת ארוכה וגדולה, ומפזרים את הירקות מסביב

הערות

רוצים לדעת אם גודל הדג מספיק?
למנה ראשונה חשבו 70-100 גרם לאדם. למנה עיקרית חשבו 100-170 גרם לאדם. (בהתחשב במנות נוספות שמוגשות)
אם הדג היא המנה היחידה חשבו 200-250 גרם לאדם.

המתכון באדיבות
בית קפה קפה יפו שוק הפשפשים עולי ציון 11, שוק הפשפשים, תל אביב הצג טלפון הזמן שולחן