ז'פנוזה - עוגה של סבתא
- מתאים ל: 1 מנות
- זמן הכנה: 1.5
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון באדיבות מסעדת אייס פיצה בר
מרכיבים
- 4 כוסות ו-2 כפות קמח
- 175 גר' חמאה רכה
- 2 ביצים שלמות
- 4-7 כפות סוכר
- 25 גר' שמרים
- 3 כוסות חלב (600 מ''ל)
- 300 גר גבינה מלוחה או פטה כבשים או בולגרית או חמד
- 100 גר' גבינה לבנה או ריקוטה או לבנה (9%) למריחה או כנען
- שתי שקיות סוכר וניל
- מלח
אופן ההכנה
אופן הכנת עוגת השמרים:
25 גר' שמרים טריים
1 כפית סוכר
2 כפיות קמח
3 כפות חלב (חמים)
מערבבים הכול לעיסה אחידה, מחכים כ-30 דקות בכדי שהשמרים יטפחו.
אופן הכנת הבצק:
4 כוסות קמח
עיסת השמרים
כוס וחצי חלב (חמים)
2 ביצים שלמות
50 גר' חמאה מומסת
מעט מלח
במיקסר – מערבבים קמח עם ביצים, שמרים, מלח וחמאה. מוסיפים את החלב במנות קטנות כך שייווצר בצק רך ונוח לטיפול. אם יש צורך נותנים לבצק לטפוח כשעה.
גבינה:
300 גר' גבינה פטה / חמד / בולגרית
100 גר' גבינה לבנה ריקוטה / כנען / גבינה 9% למריחה
100 גר' חמאה רכה
מערבבים הכול
מרדדים מהבצק עלה ברוחב של כ-25 ס''מ באורך של כ-80 ס''מ, אחיד ככל שניתן.
מורחים על העלה את תערובת הגבינות ומגלגלים לרולדה. חותכים 18/20 חתיכות בעובי של כ-40 ס''מ, מסדרים בתבנית מרובעת מצופה בנייר כסוף מרוח ב- 25 גר' חמאה רכה.
אופים 30-25 דקות בחום בינוני.
רוטב:
300 גר' חלב
6-7 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
מרתיחים הכול עד שהחלב הופך לשקוף, אם יש צורך מוסיפים עוד סוכר שהחלב ממש שקוף.
שופכים את הכול על העוגה כאשר היא יוצאת מהתנור. אם נשאר חלב למעלה, אפשר להכניס שוב לתנור ל 3-4 דקות, עד שהחלב יתייבש.