Skip Navigation Linksראשי > תוספות > שונות > בטטה שלמה אפויה

בטטה שלמה אפויה

בטטה שלמה אפויה

תיאור המתכון

פשטות המנה עומדת ביחס ישיר לטעמה הנפלא. כמה פשוט ככה טעים!
ניתן להגיש כאחת מהתוספות בארוחה או כמנה עיקרית.

מרכיבים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל200 מעלות.
שוטפים את הבטטות היטב.
מפזרים מלח גס בנדיבות על מגש אפיה מרופד בנייר אפייה (אפשר גם בפיירקס חסין חום) מניחים מעל את הבטטות ומכניסים לתנור. המלח מושך את הנוזלים מהבטטה והתוצאה שמתקבלת היא בטטה מאוד מתוקה ועסיסית.
כאשר הבטטות רכות הן מוכנות (אפשר לדקור אם קיסם או סכין ולבדוק). מוציאים מהתנור, מורידים את המלח שנדבק לקליפה, חוצים לחצי ומניחים על צלחת הגשה, מזלפים מעל טחינה גולמית וסילאן וטורפים.

המתכון באדיבות
בית קפה קפה יפו שוק הפשפשים עולי ציון 11, שוק הפשפשים, תל אביב הצג טלפון הזמן שולחן