Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > עוגת גזר ותבלינים

עוגת גזר ותבלינים

עוגת גזר ותבלינים

תיאור המתכון

עוגת גזר אופים כל השנה, אבל בפסח הכי כייף לאכול אותה.
באדיבות השף-קונדיטור מיקי שמו

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
2. מערבלים ביצים, חלבון, שמן קנולה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מנפים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, ג'ינג'ר, קינמון ואגוז מוסקט לקערה נפרדת.
4. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר במהירות איטית תוך כדי ערבול ולבסוף את הגזר והצימוקים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.
5. אופים כ-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
6. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 4 ימים.

הערות

גיוונים:
•במקום ג'ינג'ר, קינמון ומוסקט משתמשים ב-1/4 כפית הל טחון ו-1/8 כפית ציפורן טחון.
•במקום קמח טפיוקה משתמשים בקמח תפוחי אדמה.