שיפודי סלמון בצ'ימצ'ורי על אורז בר
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף משה קצ'וקי ל'הדר סיטי טאואר' ר"ג
מרכיבים
- 1 קילו פילה סלמון חתוך לקוביות 1 ס"מ על 1 ס"מ.
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- 100 גרם פטרוזיליה קצוצה
- 3 שיני שום כתושות
- 1 בצל סגול קצוץ
- 7 כפות שמן זית
- קורט מלח אטלנטי
- כפית וחצי מלח שולחן
- קורן פלפל שחור גרוס
- מיץ מלימון אחד טרי
- 2 כוסות אורז לבן
- חצי כוס אורז בר
- כפית סוכר
- קורט שאטה חריפה
- 4 כפות חומץ הדרים
- 12 שיפודים עגולים עבים מעץ
- (ניתן לשפד על צופסטיקס)
- 3 כוסות מים רותחים.
אופן ההכנה
אופן הכנה לשיפודים:
מתבלים את הסלמון בקורט מלח אטלנטי
קורט פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית ומיץ הלימון ומשפדים.
צולים במחבת טפלון חמה מאוד למשך 10 שניות מכל צד.
אופן הכנת האורז:
את האורז בר מבשלים במים למשך שעה וחצי עד לריכוך מלא.
מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים קלות את האורז הלבן. מוסיפים 1 כפית מלח שולחן ואת השלוש כוסות מים רותחים.
מערבבים טוב מכסים את הסיר ומורידים מהאש (מוכן לאחר 20 דקות ללא אש דולקת). מערבבים יחד את האורז הלבן עם האורז בר.
אופן הכנת הצ'ימיצ'ורי:
מערבבים את הפטרוזיליה, הפלפל האדום, בצל סגול, שום כתוש, חומץ, 3 כפות שמן זית, חצי כפית מלח שולחן, קורט שאטה חריפה והסוכר.