קארי ירקות כתומים בחלב קוקוס ובוטנים קלויים על מצע קוסקוס ארומתי 
        
        
            - מתאים ל: 4 מנות
 
            
            - רמת מיומנות: בינוני
 
        
        
        תיאור המתכון
המתכון באדיבות מאיה דרין, שפית ועיתונאית קולינאריה
        מרכיבים
- 1 שקית קוסקוס רגיל  מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה", מבושל ע"פ ההוראות שבגב השקית בתוספת תיבול של 1 כפית אבקת שום ו-1 כפית אבקת ג'ינג'ר.
 
- לירקות -
 - 1 כוס קוביות בטטה 
 - 1 כוס קוביות דלעת
 - 1 כוס קוביות דלורית
 - 1 כוס קוביות קטנות של גזר
 - 2 יח' בצל קלוף וחתוך לפלחים
 - 8 שיני שום קלופות
 - 4 כפות שמן זית
 - 2 כפות תבלין קארי גרוס
 - מלח, לפי הטעם
 - פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
 
- לרוטב - 
 - 1 פחית חלב קוקוס
 - 2 כפות רוטב קארי אדום
 - 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
 - 1 פלפל צ'ילי פרוס דק
 - 2 שיני שום כתושות
 - 1 כף סוכר חום דחוס
 
- להגשה - 
 - חופן עליי כוסברה
 - חופן עליי נענע
 - חופן בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן והירוק)
 - חופן בוטנים מטוגנים קצוצים
 
        
        אופן ההכנה
לירקות - מערבבים את כל המרכיבים ופורשים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. 
צולים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ-30 דקות (תלוי בגודל הירקות).
לרוטב – מבשלים את כל המרכיבים בסיר קטן, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים יחדיו במשך כ-10 דקות.
מערבבים את הירקות עם הרוטב.
בהגשה – מסדרים מצע של קוסקוס מתובל, מסדרים מעל את הירקות ברוטב הקארי, מקשטים בעשבים ובבוטנים ומגישים מיד.