טונה מעושנת בקארי בסגנון הודי
תיאור המתכון
באדיבות טונה סטארקיסט
מרכיבים
- 4 קופסאות פילה טונה מעושנת סטארקיסט בשמן קנולה – מסוננות – יש לשמור את השמן בצד
- חצי כפית אבקת קארי
- חצי כפית פפריקה הונגרית מתוקה
- רבע כפית צ'ילי יבש גרוס
- 900 גרם עגבניות מרוסקות
- חצי כוס אפונה קפואה/ מקופסת שימורים
- בצל קטן פרוס דק
- 400 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
- חצי כוס חלב קוקוס (ניתן להמיר בשמנת מתוקה)
- חצי כוס אגוזי קשיו קלויים קצוצים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- אורז לבן להגשה
אופן ההכנה
מחממים את השמן הנותר מקופסאות הטונה במחבת רחבה. מטגנים את הבצל וכאשר נהיה שקוף, מוסיפים את קוביות הדלעת ומערבבים. מתבלים בקארי, פפריקה וצ'ילי. מבשלים עד שהדלעת מתרככת. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת האפונה.
פורסים את הטונה לפרוסות ומכניסים לרוטב.
מוסיפים את חלב הקוקוס לתבשיל, ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה עד שנוצר מרקם אחיד – חשוב לשים לב - לא להביא לרתיחה את התבשיל.
מגישים בקערה ומפזרים אגוזי קשיו קצוצים מעל התבשיל.
מומלץ להגיש בתוספת אורז לבן.