חנוכה: לביבות טונה, בטטה ותפוחי אדמה
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לכבוד חנוכה, מתכון מפתיע, טעים ופשוט להכנה של לביבות טונה ותפוחי אדמה ובטטה באדיבות סטארקיסט
מרכיבים
- 3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן קנולה (מסוננות. כדאי לשמור את השמן בצד לטיגון, ולהוסיף שמן קנולה בעת הטיגון על פי הצורך)
- 3 ביצים
- תפוח אדמה גדול, שבושל במים והתרכך
- בטטה בינונית, שבושלה במים והתרככה
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית אבקת שום
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- קמח לבן (לציפוי הלביבות)
- אופציונלי: לערבב 1 גביע יוגורט לבן 4.5% + עירית קצוצה בקערית
אופן ההכנה
מקלפים את תפוחי האדמה והבטטה לאחר שהצטננו מעט.
מעבדים את כל החומרים במעבד מזון, במהירות גבוהה.
משהים את התערובת כשעה במקרר.
מחממים את שמן הקנולה במחבת רחבה.
בעזרת כף מניחים מהתערובת בצלחת עם קמח ועוטפים כל לביבה בקמח.
יוצרים עיגולים ומשטחים אותם, ומניחים במחבת.
מטגנים כל צד עד קבלת צבע מושחם.
מניחים על נייר סופג וסופגים את שאריות השמן.
מגישים חם. מומלץ לצד רוטב של יוגורט ועירית.