סלט קולרבי ורוקט עם תפוחי עץ וויניגרט תפוחים
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 20
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון של קיטרינג שקדים
מרכיבים
- 5 קולרבי קטנים
- 3 תפוחי עץ גרנד סמית קשים
- 2 לימונים
- 1 חבילה עלי רוקט טריים
- חומרים לויניגרט תפוחים
- 1 קופסא תרכיז תפוחי עץ
- 1 כפית זרעי כוסברה
- ½ כפית זרעי חרדל
- 1 כוס שמן תירס
- ½ כוס שמן זית
- 1 כפית שורש ג'ינג'ר מגורד
- מלח פלפל
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1. קולפים את הקולרבי ומגרדים על פומפיה גסה.
2. מוציאים את ליבת התפוחים ופורסים דק דק בצורת שערות.
3. משרים את התפוחים במים עם מיץ מ- 2 לימונים.
4. שוטפים את הרוקט,מייבשים ומניחים על נייר סופג.
אופן הכנת הויניגרט
1. שמים בסיר קטן את תרכיז התפוחים, הכוסברה, זרעי החרדל והג'ינג'ר ומביאים עד לרתיחה.
2. מבשלים למשך 4-3 דקות ומקררים.
3. לאחר קירור הבלילה מכניסים לבלנדר ותוך כדי ערבול מוסיפים שמן תירס ושמן זית.
4. מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור גרוס.
5. מערבלים עד לקבלת תערובת בגוון חום עכור.
אופן הרכבת המנה
1. מניחים בקערה את הרוקט והקולרבי.
2. מסננים את התפוחים מהלימון ומוסיפים לקערה.
3. יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים.
הערות
הצעת קישוט: ניתן לקשט באגוזי מלך קלויים או בקשיו קלוי.