טורטליני ממולא גבינת עיזים, אגוזי מלך, רוטב עגבניות נפוליטנה
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
המתכון באדיבות השף אייל פינקלשטיין, אייס פיצה בר
מרכיבים
- חומרים לבצק:
- 1/2 ק''ג קמח
- 6 ביצים
- כף שמן-זית
- 1/2 כפית מלח
- חומרים למילוי:
- 200 גר' גבינת עיזים מגוררת
- חופן פטרוזיליה טרי
- חופן אורגנו טרי
- חופן בזיליקום טרי
- חופן אגוזי מלך קצוצים
- חומרים לרוטב:
- 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
- 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
- 5 גבעולי סלרי אמריקאי (קוביות)
- 10 עגבניות גדולות בשלות חתוכות לרבעים
- 1/3 כוס שמן זית
- 30 גר' חמאה
- 4 שיני שום
- 3 בצלים חתוכים לקוביות
- כף רסק עגבניות
- 1/2 כוס יין לבן
אופן ההכנה
אופן הכנת הטורטליני:
לשים היטב את כל החומרים על משטח מקומח לפחות עשרים דקות עד קבלת בצק רך וגמיש. משמנים בשמן זית, עוטפים בניילון ונותנים לבצק לנוח כעשרים דקות במקרר.
מרדדים לעלים דקים על משטח מקומח ויוצרים את הטורטליני.
את הטוטליני מניחים בסיר מים רותחים עד שצף. סופרים עד עשר ומחברים לרוטב.
אופן הכנת המילוי:
מערבבים את כל חומרי המילוי יחד וממלאים את הטורטליני.
אופן הכנת הרוטב:
ממיסים חמאה ושמן זית יחד. מוסיפים את השום עד הזהבה וגם את הבצל – עד שקיפות. את שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה והסלרי האמריקאי מוסיפים פנימה ומאדים.
מוסיפים פנימה כף רסק עגבניות, מטגנים היטב ומוסיפים את היין הלבן. מערבבים ומוסיפים את העגבניות עד רכות וטוחנים את הכול במעבד מזון כאשר מוסיפים מלח ופלפל שחור.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר