מסאחן עופיון גורגני בתיבול סומק והרבה בצל
תיאור המתכון
לרגל עונת המסיק מציג השף צ'רלי פדידה ממסעדת אוליב ליף בשרתון מתכון מסורתי
מרכיבים
- מצרכים לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 25 גר' שמרים
- 5 כפות שמן זית
- קורט מלח
- קורט סוכר
- מים לפי הצורך
- מצרכים לעוף:
- 2 עופיונים חצויים לחצי
- 4 ראשי בצל קלופים וחתוכים לרצועות דקות
- 1 כף סומק
- 5 כפות שמן זית לתיבול העופיון
- 1 שן שום קצוצה
- פלפל שחור
- מלח
- 8 כפות שמן זית לטיגון הבצל
אופן ההכנה
אופן ההכנה הבצק:
מערבבים קמח סוכר, מלח ויוצרים גומה , מוסיפים אל הגומה מעט מים פושרים ואליהם את השמרים.
בוחשים את המים בגומה עד שהשמרים מתמוססים, מערבבים עם הקמח ומוסיפים מים פושרים בהדרגה. יש לשוש עד קבלת בצק אחיד ורך.
מכסים את הבצק במגבת או בניילון עד להתפחה במשך כ- 30 דקות . לאחר התפחה צריך ללוש את הבצק כ- 4 דקות נוספות וכעת ניתן לחלקו לכדורים בגודל הרצוי.
פותחים בעזרת הידיים את הבצק ויוצרים מיני פיתה.
את הבצק יש לאפות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך כ- 6 דקות עד קבלת בצק מוצק, רצוי לא לאפות עד הסוף - זו היא אפיה ראשונית.
אופן הכנת העופיון:
מתבלים את העופיונים עם מלח, פלפל, סומק ושמן.
מחממים מחבת ומטגנים את העופיון עד שיהפוך לזהוב , ומניחים בצד.
מטגנים בצל באותה המחבת עד להזהבה ומוסיפים סומק.
מערבבים את הבצל המטוגן, עם העופיון ומניחים על גבי הפיתה שאפינו מראש.
אופים עוד 10 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות.
מומלץ לאכול עם סלט עגבניות פיקנטי.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|