פסטייה גבינה ואפרסקים מקורמלים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 10
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפסטייה גבינה ואפרסקים מקורמלים ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 4 עלי פסטייה
- 1 גביע גבינה לבנה 9%
- 2 כפות גדולות פודינג וניל
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות פיסטוקים קלויים קצוצים
- חומרים לאפרסקים מקורמלים
- 4 אפרסקים חתוכים לרבעים, ללא הגלעין
- 100 גרם חמאה
- 4 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל טובה
אופן ההכנה
אופן הכנת אפרסקים מקורמלים
1. מחממים מחבת עד למצב רתיחה.
2. שמים במחבת 40 גרם חמאה וממיסים.
3. מוסיפים למחבת את האפרסקים והסוכר.
4. מערבבים עד ליצירת קרמל שמכסה את האפרסקים.
5. מורידים מן האש ומקררים.
אופן הכנת הפסטייה גבינה
מערבבים באמצעות מטרפה את כל החומרים ומניחים בצד.
אופן הרכבת המנה
1. מניחים עלי פסטייה על קרש עבודה, מורחים בחמאה המומסת שנשארה.
2. מניחים במרכז כף מילוי גבינה ומעליו רבע אפרסק מקורמל.
3. מקפלים את העלה העגול לחצי, לאחר-מכן לרבע ולבסוף לשליש.
4. מורחים מעל חמאה ואופים בחום של 200 מעלות במשך 10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
צורת הגשה
מניחים במרכז הצלחת את האפרסקים הצלויים שנותרו ועליהם את עלה הפסטייה, בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים חם.
הערות
טיפ: אפשר לשלב עם פרות אחרים כמו שזיפים, משמש או פרות יער טריים.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
תגובות
-
כמה גבינה, גביע קטן, גדול ?
שירי
(06/11/2006 09:57:00)