ראש השנה: לביבות דג, מדג אמנון על מצע קוסקוס
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
רשת המסעדות החברתיות FOODIX בכרמיאל ובתל אביב משיקה מנה חגיגית לכבוד ראש השנה
מרכיבים
- 900 גר' פילה אמנון טחון, 4 שיני שום כתושות, 3 ביצים מס' 2, 400 גר' (בסה"כ) ירקות העונה מגוררים בפומפייה דקה: קולרבי או לפת בעונתה, כרוב לבן, גזר, קישוא קטן, בצל – כמות הירקות מתחלקת ביחסים שווים, כף שמיר קצוץ, 2 כפות פטרוזיליה קצוצה, 2 כפיות פפריקה מתוקה, 1/2 כפית פפריקה חריפה, 3 כפות גדושות פירורי לחם, 1/2 כפית כורכום, 1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור.
אופן ההכנה
ערבבו את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת הומוגנית. לחמם במחבת שמן בגובה של 2 ס"מ עד שקצה ידית של כף עץ שהוכנסה לשמן תעלה בועות שירצו כלפי מעלה. צרו לביבות שטוחות בגודל של 80 – 100 גר' כל אחת. (שתיים לכל סועד) הכניסו לשמן החם עד שתהיינה זהובות והפכו. העבירו את הלביבות לצלחת מכוסה בניר סופג.