מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > עוגת בראוניס גבינה

עוגת בראוניס גבינה

עוגת בראוניס גבינה

תיאור המתכון

הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט מגלה לכם את הסוד לעוגת הבית המנצחת שלו, בראוניז גבינה ושוקולד, וללא ספק, זו אחת העוגות היותר טעימות שייצא לכם לטעום. שווה כל דקת עבודה!

מרכיבים

אופן ההכנה

מכינים את תחתית הבצק הפריך:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים יחד את כל רכיבי התחתית, עד שמתקבל כדור של בצק אחיד. משטחים את הבצק בידיים בתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. דוקרים מעט במזלג.
אופים כ-10 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים ומניחים לצינון בצד.

מתחילים להכין את שכבת הפירורים:
במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים את כל רכבי השכבה, רק עד שמתקבל בצק אחיד.
משטחים את הבצק בשכבה דקה על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופי כ-15 דקות ב-180 מעלות (מתחילים לאפות במקביל לאפיית התחתית), עד שהבצק זהוב בהיר. מוציאים ומנחים לצינון בצד. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ומשאירים אותו פועל.

מכינים את שכבת הבראוניס:
בסיר על אש קטנה ממיסים חמאה וסוכר.
מסירים מהאש, מוסיפים שוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה. מוסיפים ביצים ותמצית וניל וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח וממשיכים לערבב רק עד שהתערובת חלקה ומבריקה.
משטחים את התערובת על הבצק האפוי ומקפיאים עד להרכבה עם שכבת הגבינה.

מכינים את שכבת הגבינה:
בסיר קטן מרתיחים חלב ומסירים מהאש. מוסיפים שוקולד לבן ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה.
בקערה טורפים גבינה, סוכר וביצים. מוסיפים א תערובת השוקולד הלבן ומערבבים.
מוסיפים קמח תפוחי אדמה ומערבבים היטב, לתערובת חלקה ללא גושים.
משטחים את התערובת בעדינות מעל שכבת הבראוניס ואופים כ-10 דקות (בינתיים מכינים את הפירורים). מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 160 מעלות.

מרכיבים את שכבת הפירורים ואופים:
מפוררים את שכבת הבצק האפויה לפירורים, בידיים או במעבד מזון, מפוררים בעדנות את הפירורים מעל שכבת הגבינה, מיד לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור. מחזירים לתנור ואופים 20 דקות נוספות, עד שהפירורים זהובים ושכבת הגבינה כמעט יציבה.
מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר לשעתיים (או למקפיא לחצי שעה), על מנת להקל על הפריסה. פורסים לריבועים ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר.

המתכון באדיבות
קונדיטוריית בן עמי גבעתיים רמב"ם 30, גבעתיים הצג טלפון

תגובות

  1. עוגה מדהימה! עמית (24/08/2014 11:07:00)
    אין על העוגות של בן עמי, עוגה מהממת וטעימה שחבל על הזמן...
    תודה על המתכון!!!