מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

סופלה פרמז'ן

סופלה פרמז'ן

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לסופלה פרמז'ן ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מחממים סיר קטן רחב שוליים על אש נמוכה, מוסיפים את החמאה עד להמסתה, לאחר-מכן מוסיפים את הקמח ובוחשים בכף עץ בזריזות לחיבור המסה.

2.מוסיפים חלב קר ומערבבים על אש נמוכה כ-15 דקות עד הסמכה.

3.מורידים מן האש ומוסיפים פרמז'ן, עשבי תיבול קצוצים, אגוז מוסקט, מלח ופלפל לבן.

4.מערבבים עם מטרפה עד למרקם אחיד, מעבירים לקערת ערבוב, מוסיפים חלמון אחד ומערבבים עד לחיבור עם המסה.

5.חוזרים על הפעולה עד שכל החלמונים מחוברים היטב למסה.

6.מקציפים במיקסר חלבונים עם קורט מלח דק בדרגת הקצפה גבוהה עד ליצירת קצף יציב וגמיש.

7.מעבירים כף גדושה מהקצף ומקפלים עם המסה (להכניס קצת אויר) ואז בהדרגה את שאר הקצף מקפלים (לא לערבב) עד שהמסות מתחברות.

8.משמנים את הקוקוטים(כלי הקיבול) בחמאה רכה ומפזרים בתוכם פירורי לחם.

9.הופכים את הקוקוטים בכדי להיפטר מפירורים עודפים, שופכים מהמסה לתוך הקוקוט עד למילוי ¾ ממנו.

.10. מכניסים לאפייה למשך 30 דקות לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד להתפחה והשחמה.

יש להגיש מיד!

*מומלץ להגיש עם סלט עלים ירוקים רעננים בויניגרט לימוני

תגובות

  1. 130 גר' חלבון?130 גר' חלמון? noga (14/10/2005 20:11:00)
    אי אפשר לכתוב כמה ביצים וזהו.
    חבל
  2. יצא טעים, אבל.. נופר (22/08/2009 13:05:00)