מוס (מרנג) לימון
תיאור המתכון
מאת שף-קונדיטור יורם ממן ל'הדר סיטי טאואר' ר"ג
מרכיבים
- 5 חלמונים
- 250 מ"ל מים
- 100 גרם מחמאה
- 30 גרם קורנפלור
- מקל וניל
- מעט מלח
- 150 גרם סוכר
- מיץ מ-3 לימונים
- גרידת קליפת לימון אחד
- למרנג:
- 600 גרם סוכר
- 10 חלבוני ביצים
אופן ההכנה
1.בכלי קטן מרתיחים מים, מחמאה, סוכר, מלח, מקל וניל, מיץ לימון וגרידת לימון.
2. בכלי נפרד מערבבים חלמונים וקורנפלור, עד שאין גושים.
3. מוזגים מעט מתערובת הלימונים למסת החלמונים, ומערבבים היטב עד שנוצר נוזל אחיד. מוסיפים את כל שאר הנוזל ומאחדים.
4. יוצקים את המוס לכוס מרטיני.
5. מכינים את המרנג: מחממים בזהירות את החלבונים והסוכר בבן מרי, עד שהם מגיעים לחום השפתיים.
6. מקציפים את החלבונים והסוכר עד שהם מתגבשים לקצף יציב.
7. מזלפים מעל מוס הלימון.