שומר ממולא בקוסקוס, צימוקים, פקאן וחציל על תבשיל עגבניות
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
שף יואב בר, מיזם CHEF TO GO
מרכיבים
- 200 גרם קוסקוס מוכן (על פי הוראות היצרן)
- 50 צימוקים
- 1 כוס מים רותחים
- מלח
- פלפל
- שמן זית
- 50 גרם פקאן
- 100 גרם קוביות קטנות של חצילים, מוקפצים או אפויים
- 4 ראשי שומר מפורקים
- 5 עגבניות, קלופות וחתוכות לרבעים
- 4 שיני שום
- 1/2 כוס מים
אופן ההכנה
1. לקערה גדולה מכניסים את הקוסקוס, הצימוקים, המים, המלח, הפלפל ושמן הזית;מערבבים ומכסים כ-2 דקות בניילון נצמד.
2. לאחר מכן, מוסיפים לקערה את הפקאן והחצילים, ומערבבים.
3. ממלאים את השומר בתערובת.
4. מחממים שמן זית במחבת רחבה.
5. מוסיפים למחבת את העגבניות, השום והתבלינים, ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה.
6. מוסיפים 1/2 כוס מים ומניחים את ראשי השומר, מנמיכים את הלהבה ומכסים עד לריכוך.