מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> שוק טלה בתנור וירקות שורש

שוק טלה בתנור וירקות שורש

שוק טלה בתנור וירקות שורש

תיאור המתכון

מתכון המצריך השקעה אבל מאפשר להעניק אהבה לכל האנשים היקרים לנו.

מרכיבים

אופן ההכנה

מעסים את השוק בשמן זית ועושים בעזרת סכין חתך בצורת איקס בתוך השוק, שם מניחים את שיני השום בצורה עמוקה כדי שלא ישרפו. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מניחים את גבעולי הרוזמרין וקושרים באמצעות חבל אפייה או לפרק את העלים מהגבעול ולפזר אותם על הנתח. בתבנית עמוקה מניחים עוד 3 גבעולים של רוזמרין (תבנית בלי נייר כסף או נייר אפייה) ומעליו מניחים את השוק. מחממים את התנור מראש לחום של 230 מעלות ומכניסים את התבנית בלי כיסוי למשך 20 דקות. כעבור 20 דקות מנמיכים את הטמפרטורה ל170 מעלות ומחכים כשעה.
לאחר מכן, מכניסים את הירקות כשהם מעורבבים עם הנוזלים בתבנית וצולים לעוד שעה. מוצאים את השוק מהתנור ומכסים בנייר כסף ואז במגבת. נותנים לו לנוח 10 דקות לפחות.

מכינים את הרוטב: מנקים את רוב השומן ואת גבעולי הרוזמרין. לוקחים את התבנית המרוקנת מהשוק ומוסיפים את הקמח. בתחתית התבנית נמצאים כל הטעמים לכן מגרדים אותם כלפי חוץ. מוסיפים את הציר ומערבבים טוב כדי למנוע גושים. מצמצמים על הגז למשך 10 דקות. בסוף מוסיפים את היין ומבשלים עוד 5 דקות.

הערות

רטבים מתאימים: ציר בקר, צ'ימיצ'ורי, ציר ירקות
תוספות מומלצות: ירקות בתנור, ירקות שורש מבושלים, תפוחי אדמה אפויים בתנור עם עשבי תיבול
בירה מלווה: קרלסברג שתאזן את הטעמים הדומיננטיים של השוק טלה.

שוק הטלה הוא נתח שומני במיוחד ועל כן מומלץ לשרוף אותו מעט יותר מנתחים אחרים, גם בגלל שהשומן ידאג לרכך את הבשר וישמור עליו עסיסי לאורך הצלייה וגם מפני ששומן הכבש מכיל בתוכו חיידקים רבים ולכן רצוי להמיס אותו עד כמה שאפשר.

המתכון באדיבות
מסעדת קאזה דו ברזיל משה בקר 12, ראשון לציון הצג טלפון