טירמיסו ריבת חלב
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
וריאציה על הקינוח האיטלקי הקלאסי: את גבינת המסקרפונה עתירת השומן מחליפה גבינת שמנת עם 16% שומן בלבד, מתובלת בריבת חלב, שמעשירה את הטעם וצובעת את הקינוח בגוון בז’ ענוג. באדיבות תנובה.
מרכיבים
- תבנית מלבנית בגודל 20×25 ס”מ ועומק 5 ס”מ או קערת זכוכית בקוטר 20 ס”מ
- 1 חבילה (200 גרם) בישקוטי
- 1/2 כוס (120 מ”ל) חלב תנובה
- 2 כפות (30 מ”ל) ליקר קפה (או כפית קפה נמס מומסת בכף מים רותחים)
- לקרם גבינה:
- 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת “נפוליאון” 16% בטעם טבעי
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה
- 1 גביע (450 גרם) ריבת חלב
- 1 מיכל גדול (500 מ”ל) שמנת מתוקה להקצפה 38% מסדרת “השף הלבן”
- לקישוט:
- 100 גרם שוקולד מריר טחון דק
אופן ההכנה
1. מכינים את המלית: מערבבים בקערה גבינות וריבת חלב לתערובת אחידה.
2. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינות לקבלת תערובת אחידה.
3. מרכיבים את המנה: מערבבים בקערה חלב וליקר. טובלים כל בישקוט טבילה קצרה משני הצדדים בתערובת החלב ומסדרים בבסיס הכלי בשכבה אחידה.
4. יוצקים מעל שכבת הבישקוטים מחצית מקרם הגבינה ומפזרים מעל מחצית מהשוקולד הטחון. טובלים את יתרת הבישקוטים בחלב ובליקר, מסדרים על הקרם ויוצקים את הקרם הנותר. מפזרים שוקולד טחון.
5. מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה. שומרים במקרר עד 3 ימים.
הערות
גיוון: טירמיסו פסיפלורה טובלים את הבישקוטים ב-1/2 כוס מיץ תפוזים במקום בחלב. לקרם הגבינה מוסיפים 3/4 כוס (150 גרם) סוכר במקום ריבת חלב. על גבי שכבות קרם הגבינה מניחים את תוכנן של כ-8-6 פסיפלורות (4-3 פירות גדולים לכל שכבה) במקום פירורי שוקולד