טירמיסו ריבת חלב

טירמיסו ריבת חלב

תיאור המתכון

וריאציה על הקינוח האיטלקי הקלאסי: את גבינת המסקרפונה עתירת השומן מחליפה גבינת שמנת עם 16% שומן בלבד, מתובלת בריבת חלב, שמעשירה את הטעם וצובעת את הקינוח בגוון בז’ ענוג. באדיבות תנובה.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מכינים את המלית: מערבבים בקערה גבינות וריבת חלב לתערובת אחידה.
2. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינות לקבלת תערובת אחידה.
3. מרכיבים את המנה: מערבבים בקערה חלב וליקר. טובלים כל בישקוט טבילה קצרה משני הצדדים בתערובת החלב ומסדרים בבסיס הכלי בשכבה אחידה.
4. יוצקים מעל שכבת הבישקוטים מחצית מקרם הגבינה ומפזרים מעל מחצית מהשוקולד הטחון. טובלים את יתרת הבישקוטים בחלב ובליקר, מסדרים על הקרם ויוצקים את הקרם הנותר. מפזרים שוקולד טחון.
5. מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה. שומרים במקרר עד 3 ימים.

הערות

גיוון: טירמיסו פסיפלורה טובלים את הבישקוטים ב-1/2 כוס מיץ תפוזים במקום בחלב. לקרם הגבינה מוסיפים 3/4 כוס (150 גרם) סוכר במקום ריבת חלב. על גבי שכבות קרם הגבינה מניחים את תוכנן של כ-8-6 פסיפלורות (4-3 פירות גדולים לכל שכבה) במקום פירורי שוקולד