מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > שבועות: עוגת גבינה אפויה

שבועות: עוגת גבינה אפויה

שבועות: עוגת גבינה אפויה

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לשבועות: עוגת גבינה אפויה ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנה:
- מקציפים את החלמונים עם הקורנפלור והסוכר
- בקערה מקבילה מקציפים את החלבונים לקצף יציב
- מערבבים ידנית את הגבינות עם החלמונים
- מקפלים לתערובת החלמונים והגבינה את החלבון המוקצף

מרמלדת פטל:
-מערבבים הכול בסיר קטן ומביעים לרתיחה על אש בינונית
-להביא לטמפ של 105 מעלות עד ליצירת ריבה סמיכה

תחתית:
-ממיסים את החמאה במיקרו
-במעבד מזון טוחנים את עוגיות הפתי בר והשקדים
-מוסיפים את החמאה והליקר ליצירת בצק

הרכבה ואפיה:
-מחממים תנור לחום של 175 מעלות
-מרפדים תבנית עגולה בקוטר 28 מ בפירורי העוגיות בעובי של חצי ס"מ
-מורחים על התחתית את הריבה – חשוב בשלב זה שהריבה עדיין חמה וניתן למרוח אותה בקלות
-מכניסים לפריזר ל10 דקות
-מוציאים וממלאים את התבנית במילוי הגבינה

אפיה:
-מכניסים את העוגה לתנור שחומם ל175 מעלות
-מכבים את התנור לגמרי ואופים למשך 35 דקות
-אחרי 35 דקות בודקים שהעוגה יציבה מעט, העוגה צריכה לרטוט כמו קרם ברולה או פלאן (בדומה למרקם של ג'לי)
-משאירים בתנור, פותחים מעט את דלת התנור ונותנים לעוגה להצטנן עוד 15 דקות.
-מעבירים את העוגה למקרר ומצננים

הגשה:
-עוברים עם סכין על דפנות העוגה ומפרידים את העוגה מהדופן
-מחלצים מהתבנית הקפיצית
-בוזקים על העוגה אבקת סוכר ומקשטים בפטל טרי

המתכון באדיבות
מסעדת אחד העם אחד אחד העם 1, נווה צדק, תל אביב הצג טלפון