Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני לחמים ו מאפים> שבועות: לחמניות פסטו ופטה עזים עם בנפייבר

שבועות: לחמניות פסטו ופטה עזים עם בנפייבר

שבועות: לחמניות פסטו ופטה עזים עם בנפייבר

תיאור המתכון

לחמניות שבלול טעימות להפליא וקלות הכנה, שמכילות כל מה שצריך בתזונה מאוזנת: פחמימות, סיבים תזונתיים, מנת גבינה וקורטוב שמן זית. צריך רק להוסיף ירקות חתוכים ויש לכם ארוחה מושלמת. תוספת הבנפייבר לא רק מעשירה את הבצק בסיבים תזונתיים, אלא גם מסייעת בשמירה על טריותו לאורך זמן.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מנפים קמח ומלח לקערה ויוצרים גומה במרכז. מודדים חצי כוס מים חמימים, מוסיפים למים סוכר ושמרים ומערבבים היטב. מוסיפים את סיבי הבנפייבר ומערבבים במשך 20 שניות, עד שהם נמסים.
2. יוצקים את תערובת השמרים לגומה שבקמח, מוסיפים שמן זית ומערבבים בכף. כשכבר אי אפשר יותר לערבב בכף מתחילים ללוש ביד. לשים במשך 5 דקות לבצק חלק מאוד, רך וגמיש שאיננו נדבק לידיים (אם יש צורך, מוסיפים לבצק עוד כף מים חמים או עוד כף קמח – לפי מידת הנוקשות של הבצק). מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ונותנים לו לנוח 10 דקות.
3. מקמחים את משטח העבודה. לשים קלות את הבצק ומרדדים אותו לעלה דק שמידותיו 40x30 ס"מ.
4. מורחים את הפסטו על הבצק המרודד - משאירים פס נקי ברוחב 4 ס"מ לאורך אחד השוליים הארוכים של עלה הבצק. מפזרים את קוביות הפטה על הפסטו ומגלגלים את עלה הבצק לגלילה הדוקה מכיוון השוליים הארוכים עם המלית לעבר השוליים הנקיים.
5. חותכים את הגלילה ל־8 קטעים שווים ומעמידים אותם בתבנית 8 שקעים מסיליקון (קוטר שקע 6 ס"מ). מכסים בניילון ומתפיחים במשך 45-30 דקות, עד שהלחמניות כמעט ממלאות את השקעים.
6. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מברישים את הלחמניות בחלב וזורים על חלקה העליון של כל לחמנייה מעט גבינה מגוררת. אופים בתנור המחומם במשך 25-22 דקות, עד שהלחמניות זהובות־שחומות.
7. מחלצים את הלחמניות מהשקעים ומעבירים לצינון על רשת מתכת. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר. לאיחסון, אורזים בקופסה סגורה היטב ושומרים במקרר. לפני ההגשה מניחים ללחמניות לחזור לטמפרטורת החדר, או מחממים חימום קצר בתנור או בטוסטר־אובן (לא במיקרוגל). הלחמניות הארוזות ישמרו על טריותן במקרר ארבעה־חמישה ימים לפחות.

הערות

אפשר ללוש את הבצק ביד, במיקסר ידני עם ווי לישה, או במעבד מזון (משתמשים בלהבי הפלסטיק). להכנת כמות כפולה מומלץ להשתמש במעבד מזון או במיקסר נייח שהרכבתם עליו את קרס הלישה.