כריך בייגל אנטי פסטי
תיאור המתכון
באדיבות פיראוס
מרכיבים
- גבינה בולגרית למריחה בטעם טבעי
- 1 בייגל, חצוי לרוחב
- 1 פלפל אדום
- 1 קישוא, פרוס לטבעות בעובי 3 מ"מ
- חופן עגבניות שרי
- 1 שן שום, קצוצה דק
- 1 כפית חומץ בלסמי
- עלי נענע,קצוצים
- עלי בזיליקום, קצוצים
- מלח ים, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- שמן זית
אופן ההכנה
1. קולים את הפלפל: מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר כסף. קולים את הפלפל בתנור כ-30 דקות, עד שהוא מכוסה כולו בסימני חריכה. מדי 10 דקות הופכים את הפלפל לקלייה שווה. עוטפים את הפלפל בנייר הכסף עליו הוא מונח כך שלא יברחו האדים, ומניחים כ-10 דקות לפני שמסירים ממנו את הקליפה. פורסים לרצועות ומניחים בקערה.
2. מחממים מחבת פסים עם מעט שמן זית. כשהשמן חם, מניחים את טבעות הקישואים ועגבניות השרי וצולים עד לסימני חריכה. מעבירים לקערה עם רצועות הפלפל.
3. מוסיפים את השום הקצוץ והחומץ הבלסמי ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
4. להכנת הכריך, מורחים את הבייגל בנדיבות בגבינה הבולגרית למריחה. מניחים מעל את הפלפלים הקלויים, טבעות הקישואים ועגבניות השרי. מניחים מעל עלי נענע ובזיליקום ומגישים מיד.