Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכונים ל-בישול צמחוני> פירה תפוחי אדמה בשמן זית

פירה תפוחי אדמה בשמן זית

פירה תפוחי אדמה בשמן זית

תיאור המתכון

באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון שרתון תל אביב

מרכיבים

אופן ההכנה

קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם מים עד לריכוך.
מסננים, מעבירים את תפוחי האדמה לקערה, מתבלים במלח, פלפל ומוסיפים את שמן הזית.
שוברים במטריפה ידנית את הפירה למרקם גס.
ניתן לגוון ולהוסיף לפירה על פי הטעם: זיתי טאסוס מגולענים, רצועות בזיליקום, עגבניות מיובשות.

הערות

טיפ השף: את תפוחי האדמה מתחילים לבשל במים קרים ולא רותחים, זאת בכדי לקבל בישול אחיד מפנים תפוח האדמה החוצה. כשמכניסים את תפוחי האדמה למים רותחים מתקבלת עכירות מהעמילן המופרש למים ופנים תפוח האדמה נשאר קשה.

המתכון באדיבות
מסעדת אוליב ליף הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב הצג טלפון