אסאדו ביין פטריות וערמונים
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף משה קוצ'יק, 'הדר סיטי טאואר' ר"ג
מרכיבים
- 6 יח' הסאדו עגל (350 גרם למנה)
- 1 כוס יין אדום יבש
- 3 פטריות פורטובלו חתוכות לפרוסות של 1 ס"מ.
- 3 כוסות ציר בקר
- כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפיות מלח
- 3 כפות סוכר
- לפורצני
- 1 כף סוכר
- 0.5 כוס יין אדום יבש
- קורט פלפל שחור גרוס
- קורט מלח גס
- 200 גרם ערמונים קלופים קלויים
- חבית פטריות אנוקי
- חבילת פטריות שימאגי
- 3 פטריות פורטובלו חתוכות לפרוסות של 1 ס"מ
אופן ההכנה
מקמחים את מנות האסאדו ומטגנים קלות בסיר עם מעט שמן זית לסגירת הבשר.
על המשקע שנוצר מוסיפים את הסוכר עד ליצירת קרמל, יוצקים את כוס היין ומצמצמים מעט .
מוסיפים את ציר הבקר.
משלימים טעם במלח פלפל ומרתיחים עד להסמכה קלה.
יוצקים את הרוטב על האסאדו, מכסים בנייר פרגמנט ונייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך 3 שעות.
להכנת הפטוצ'יני-
מחמים מעט שמן זית במחבט עמוקה ויצרים קרמל מהסוכר. מוסיפים את היין וצמצמים קלות ומוסיפים את הערמונים במחבט נפרדת מקפיצים את הפטריות עם המלח והפלפל ומחברים יחד.
מומלץ להגיש על קרם תפודים טבעי