פריז ברסט - חישוק בצק רבוך במילוי דיפלומט ותותים
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
קינוח מפנק המתאים לעונת התותים! פריז ברסט הוא מאפה צרפתי הנוצר לפני יותר ממאה שנה בפריז ונועד להנציח את מירוץ האופניים שבין פריז לברסט.
מרכיבים
- בצק רבוך:
- 250 מל' מים / חלב
- 65 גרם שמן / חמאה
- קורט מלח
- 150 גרם קמח
- כ- 4-5 ביצים
- 50 גרם סוכר
- וניל
- מילוי:
- קרם פטיסייר
- 250 מל' חלב
- 65 גרם סוכר
- וניל
- 3 חלמונים
- 25 גרם קורנפלור
אופן ההכנה
אופן ההכנה - בצק רבוך
1. מרתיחים את המים עם השמן / החמאה, הסוכר והמלח
2. כשהמים רותחים ומבעבעים מוסיפים בבת אחת את הקמח תוך ערבוב בכף עץ עד שנוצר גוש אחד הנפרד מדפנות הסיר
3. מעבירים לקערת המיקסר עם וו הגיטרה ומערבבים, כשהבצק פושר מוסיפים את הביצים בהדרגה, בכל פעם מעט עד כשקודמתה נבלעה בבצק. מסיימים כשהבצק "דביק"
4. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על נייר אפייה (רצוי להדביק את נייר האפייה למגש התנור בעזרת מעט מהבצק) צורת בייגל. מורחים בעדינות ביצה ומפזרים מעט שקדים פרוסים
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות
בתחילת האפייה אין פותחים את דלת התנור כדי שהמאפים יתפחו, אח"כ כשמוכן יוצרים פתח קטן ליציאת האדים והתייצבות המאפים לעוד 5 דקות
אופן ההכנה - מילוי
מחממים את מרבית החלב + סוכר + וניל
מאחדים בנפרד במטרפה חלמונים + קורנפלור + חלק מהחלב שהשארנו
כשמגיע לרתיחה מוסיפים בזרם דק ובערבוב מתמיד במטרפה את תערובת החלמונים ומערבבים היטב עד להסמכה, מסירים מהאש וממשיכים לערבב.
מעבירים למיקסר ומעבדים בוו גיטרה לצינון הקרם ולאוורור.
מקציפים מיכל שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לקרר שהתקרר.
חוצים את החישוק האפוי ופותחים לתחתית ומכסה, מזלפים את הקרם על התחתית, פורסים תותים טריים לעיגולים ומניחים על הקרם.
על המכסה מפזרים אבקת סוכר ומניחים מעל.