מרק קרם כרובית וכרישה
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות השף שי ברנדס
מרכיבים
- כרישה חתוכה לטבעות דקות
- בצל גדול קצוץ
- כף חמאה
- כף קמח
- כרובית גדולה מפורקת לפרחים גסים
- קורט אגוז מוסקט מגורר
- קורט פלפל שחור גרוס
- כפית מלח
אופן ההכנה
בסיר, מטגנים את הכרישה והבצל בחמאה תוך ערבוב עד ריכוך ללא הזהבה, כחמש דקות. מוסיפים קמח ומערבבים עוד דקה. מוסיפים כוס מיים ומערבבים היטב את הרביכה שנוצרה. מוסיפים כרובית, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט. מוסיפים מיים רק עד כיסוי פרחי הכרובית, מביאים לרתיחה מבשלים מכוסה על אש קטנה עוד ארבעים דקות. טוחנים למרקם חלק במוט ריסוק ומגישים.