חנוכה: סופגניות בריאות מוגשות עם סילאן גרנולה ופירות טריים
- מתאים ל: 30 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון של השף אורן ירושלמי- מסעדה "הסקאלה" במלון מצודת דוד בירושלים.
מרכיבים
- 250 גרם קמח לבן
- 250 גרם קמח מלא
- 100 גרם אגוזי מלך טחונים
- 150 גרם סוכר (4\3 כוס)
- 5 גרם מלח
- גרידה מלימון אחד
- 4 חלמונים
- 2 כפות ברנדי
- 60 גרם חמאה או חמאה מומסת
- 15 גרם שמרים יבשים
- 120 מ"ל מים (כ־ 4\3 כוס)
אופן ההכנה
• מערבבים יחד את כל החומרים היבשים.
• בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים הרטובים כולל המים.
• מערבבים היטב את תכולת 2 הקערות ולשים כ־ 2 דקות עד שמתקבל בצק רך.
• מניחים לבצק לתפוח 2\ 1 שעה.
• מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים כדורים במשקל 40-35 גרם כל אחד.
• מכדררים את העיגולים ומשמנים תבנית שקעים בינונית או תבנית סברינה (תבנית טבעת עם חור באמצעה).
• מניחים את הכדורים בתוך השקעים, משמנים אותם מעט ונותנים להם לתפוח עוד חצי שעה.
• מחממים תנור לחום של 160 מעלות ואופים את הכדורים כ־ 13 דקות.
• מוציאים מהתנור, משחררים את הכדורים והופכים אותם.
• מחזירים שוב לתנור ואופים עוד כ־ 5 דקות עד השחמה עליונה יפה.
• מקררים ומגישים בלוויית סילאן, גרנולה ביתית ופירות טריים.
• בארוחה חלבית ניתן להגיש עם יוגורט עזים סמיך, ובארוחה בשרית – עם קצפת צמחית רכה.
המתכון באדיבות
|
מסעדת סקאלה
המלך דוד 7, מלון מצודת דוד, ירושלים
הצג טלפון
053-8095546
|