Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> חצי עוף מטוגן עם ירקות העונה

חצי עוף מטוגן עם ירקות העונה

חצי עוף מטוגן עם ירקות העונה

תיאור המתכון

השף צ'רלי פדידה, המנצח על מטבחה של מסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון "שרתון" בתל אביב, מציע מנת גורמה שהופכת את הסעודה לחגיגה: חצי עוף מטוגן עם אספרגוס, קרם סלרי וירקות העונה

מרכיבים

אופן ההכנה

1. הכנת קרם הסלרי מקלפים את ראשי הסלרי, מבשלים אותם במים עם מלח עד שמתרככים, טוחנים בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד. מתבלים לפי הטעם ושמים בצד.
2. הכנת עוף מטוגן מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את שיני השום ואת הרוזמרין, מטגנים את העוף משני הצדדים עד לקבלת ציפוי פריך בצבע זהב. מסיימים את הבישול בתנור, בחום של 200 מעלות, במשך 20 דקות (תלוי בגודל העוף) על מנת לדעת שהעוף מבושל, דוקרים אותו בסכין: אם לא יוצאים נוזלים, העוף מבושל מספיק. שמים בצד.
3. הכנת האספרגוס חולטים את האספרגוס במים רותחים במשך כדקה או שתיים (הוא עדיין צריך להיות פריך).
4. טיגון הירקות חותכים את הירקות לצורות שונות. מחממים במחבת את השמן, מטגנים את הירקות במשך כ2-3 דקות, מתבלים במלח ופלפל.
5. הרכבת המנה פורסים את חזה העוף. על גבי הצלחת, שמים ככף קרם הסלרי. מסדרים מעל את הירקות ואת העוף. מגישים עם סלט עלי בייבי בצד.
6. הכנת הרוטב לסלט מערבבים כפית חרדל עם מיץ מחצי לימון ו2 כפות שמן זית. מתבלים במלח ופלפל.

הערות

טיפים להכנה:
1. שלוש (3) הוא המספר האידיאלי: תמיד כדאי לשים בצלחת 3 מרכיבים שונים, מאשר 2 או 4.
2. שלבו מרכיבים בצבעים שונים: אדום, לבן, ירוק. מנות חד-גוניות נראות פחות טוב.
3. חישבו על נוחיותם של הסועדים בבחירת הכלים: לקוקטייל בעמידה נגיש מאכלים חתוכים קטן יותר, על מנת שאורחים יוכלו לאכול ביד אחת, כאשר השנייה מחזיקה את הצלחת או את השתייה.

המתכון באדיבות
מסעדת אוליב ליף הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב הצג טלפון