עלי פילו ממולאים בפרגית אגוזים ושקדים
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מאת: השף אלדד דהן למתחם רויאל גרדן פ"ת
מרכיבים
- חצי קילו פרגית (כרעיים עוף מפורק)
- 30 גרם אגוזי מלך קלויים
- 30 גרם שקדים לבנים קלויים
- 50 גרם צמוקים בהירים
- 2 בצלים בנוניים קצוצים
- 1/2 צרור כוסברה טרייה קצוצה
- 3 כפות סוכר
- 1 כף סילאן
- 1/2 כפית קינמון
- מלח פלפל לפי טעם
- עלי פילו
- קמח ומים להדבקת העלים.
אופן ההכנה
צורבים את הפרגיות במחבת חמה עד לסגירה מלאה, ומניחים בצד לקירור. לאחר מכן יש לקצוץ בסכין את הפרגית דק דק עד לקבלת מסה אחידה. מטגנים את הבצל עד להזהבה, ומוספים את הסוכר, השקדים, האגוזים, הצימוקים, נתחי הפרגית והקינמון. ממשיכים לבשל מעט ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה. ממלאים את עלי הפילו ומגלגלים בצורת רול, מדביקים במעט קמח ומים ומהדקים היטב מכניסים לאפי בתנור כ20 דקות 180 מעלות עד להזהבה .
הערות
הצעת הגשה: לבזוק מעל מעט אבקת סוכר ומעט קינמון לצד ריבת שרי.