סלט תאנים וברולה
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לסלט תאנים וברולה ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לרוטב:
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כף עראק
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- קמצוץ צ'ילי יבש גרוס
- לברולה:
- 100 גרם (גליל) גבינת עזים בסגנון סנט מור, פרוסה ל-6 פרוסות
- מעט סוכר חום כהה
- לסלט:
- 1 כוס עלי רוקט
- 1 כוס עלי רשאד
- 1 כוס בצל ירוק, קצוץ
- 10 תאנים בשלות, חתוכות לרבעים
- 100 גרם אגוזי ברזיל, קלויים קלות וחתוכים גס
אופן ההכנה
רוטב: מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת סגורה תוך כדי ניעור. טועמים ומתקנים את התיבול.
ברולה: מפזרים מעט סוכר חום על פני כל פרוסת גבינה ומקרמלים קלות בגריל או בעזרת ברנר.
סלט: מערבבים בעדינות את חומרי הסלט והרוטב בקערת ערבוב.
הערות
אופן הרכבת המנה: מניחים תלולית סלט בכל צלחת הגשה ומעליה פרוסת גבינה צלויה.
באדיבות: שף מריו הילמר – מלון רויאל ביץ' תל אביב