Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני קינוחים> מאפה פילו במילוי תפוחים מקורמלים

מאפה פילו במילוי תפוחים מקורמלים

מאפה פילו במילוי תפוחים מקורמלים

תיאור המתכון

לפני כשנה, השף עמוס חיון ממסעדת כריסטופר'ס, זכה במקום הראשון בתחרות הקינוחים Sweet Genius של ערוץ האוכל. עכשיו, הוא חושף את המתכון שהביא לו את הניצחון!

מרכיבים

אופן ההכנה

חשוב להפשיר את עלי הפילו לטמפרטורת החדר לפחות שעתיים לפני השימוש ולפני שפותחים את הניילון.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
מכניסים לתוך קערה בינונית את קוביות התפוחים, 2/3 מכוס הסוכר, הוניל, הקינמון הטחון, אגוז המוסקט הטחון, מיץ וגרדת הלימון ואגוזי הפקאן.
מערבבים את התפוחים עם כל המרכיבים, כך שקוביות התפוחים נעטפות היטב בכל התבלינים.
מאפשרים לתפוחים המתובלנים לנוח שעה מחוץ למקרר.
משמנים היטב בחמאה ממוסת תבנית קפיצית עגולה מספר 26. שולפים 20 עלי פילו ומחלקים אותם שווה בין שתי קערות. שופכים מעל כל קערה עם עלי הפילו את החמאה הממוסת ושארית הסוכר. מערבבים בעדינות (רצוי עם הידיים), כך שעלי הפילו יהיו משומנים ומסוכרים היטב מכל הצדדים.
מרפדים את תחתית התבנית בעזרת עשרה עלי פילו משומנים ומסוכרים. מעל שופכים את תערובת התפוחים. (יש לסנן לפני את הנוזלים שהצטברו בתחתית הקערה. כעת יש להניח את עשרת עלי הפילו הנותרים.(נחמד להניח את עלי הפילו בצורה לא אחידה ליצירת מראה של שמיכת פוך חורפית מגרה).
אופים בין 60-80 דקות. מצננים ומשחררים מהתבנית. מפזרים מעל אבקת סוכר ומעט קינמון.
להגיש עם כדור גלידה וניל או אפילו עדיף פירות יער, שאותם תמיד החורף הופך לאטרקטיביים במיוחד.

המתכון באדיבות
מסעדת כריסטופר'ס בית אשל 13, שוק הפשפשים, תל אביב הצג טלפון